Alle categoriëen

Informatie

Vetvrijpapier voordelen

Het gebruik van vetvrij papier heeft veel voordelen, niet alleen voor het milieu maar ook voor je bedrijf. Het zorgt voor een goede uitstraling en een ander voordeel; de borden zijn sneller schoon. 

1. Het bedrukte vetvrije papier en milieu-impact

Steeds meer horeca bedrijven zijn zich bewust van de milieu footprint die aangekochte producten met zich meebrengen. Sommigen zijn actief op zoek naar bedrijven die deze milieuwaarden delen. Door duurzame bedrukte verpakkingen te gebruiken, kunnen wij onze klanten laten zien dat wij waarde hechten aan het milieu, wat jou kan helpen je beter te presenteren. Het vetvrije papier bevat geen plastics of stoffen die daarvan zijn gemaakt.
Duurzame voedselverpakkingen worden meestal gemaakt van materialen die voedselveilig en niet-toxisch zijn. Dit is belangrijk voor levensmiddelenbedrijven, omdat je er zeker van moet zijn dat je verpakking het voedsel niet verontreinigt. Goedkoper is niet altijd beter als het gaat om voedselverpakkingen, omdat je je  klanten in gevaar kunt brengen.

2. Het bedrukte vetvrije papier is een extra herkenning

De klant zal het niet zo ervaren, maar met het bedrukte vetvrije papier, zorg je er voor dat je naam voortdurend wordt herhaald. Ook als je een take away hebt, krijgen al je verpakte producten een duidelijk imago van jouw bedrijf.

3. De gemakken van vetvrij papier

Bij bedrukt vetvrijpapier wordt vaak een extra winst behaald omdat bij het afwassen minder tijd en water nodig is. Veeg de borden met etensresten en saus resten zo de juiste afvalbak in en het afwassen wordt een stuk makkelijker. Dit geeft je wat rust in je afwas, en ontlast je spoelkeuken.

4. Het bespaart op de lange termijn geld

Duurzame verpakkingen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar kunnen u op de lange termijn ook geld besparen. Beschouw het als een betere langetermijninvestering voor de toekomst, aangezien traditionele verpakkingen meestal worden gemaakt van materialen die niet hernieuwbaar zijn. Dit betekent dat de prijs zal stijgen naarmate de hulpbronnen schaarser worden.

5. Het verbetert de klantervaring

Plastic voedselverpakkingen zijn over het algemeen niet de meest esthetische. Jou klanten zullen onder de indruk zijn van het aanpasbare uiterlijk en de hoogwaardige materialen die worden gebruikt in duurzame verpakkingen, en ze zullen het op prijs stellen dat je de tijd heb genomen om over hun ervaring na te denken.
Duurzame verpakkingen zijn vaak robuuster dan traditionele verpakkingen, omdat ze zijn ontworpen om te worden hergebruikt of gerecycled. Zo blijft je eten vers en intact en kunnen jou klanten er optimaal van genieten.
Het bedrukte vetvrije papier is een lichtgewicht voedselverpakkingsoptie
Naarmate meer levensmiddelenbedrijven overstappen op duurzame verpakkingen, worden de mogelijkheden nog diverser. We zien nu al een trend naar herbruikbare verpakkingen, aangezien goede recyclingfaciliteiten wereldwijd wijdverbreid zijn en klanten zich steeds meer bewust worden van de noodzaak om afval te verminderen en te recyclen.

Klik hier voor een overzicht van ons vetvrije papier