Alle categoriëen

Informatie

Moment a.u.b. Message

Productbeschrijving akoestische panelen

Verbeter de akoestiek in jouw ruimte

Akoestische panelen van AcousticPro® zijn ontworpen om geluid te absorberen en te isoleren. Elke ruimte wordt verbeterd als het er rustiger klinkt. En meten is weten! Daarom voerde een gecertificeerd bedrijf een onderzoek uit zodat je precies ziet wat akoestische panelen bijdragen aan de akoestiek. Fijn om te weten: een absorptiewaarde is verdeeld tussen 0 en 1 die wordt aangeduid met een α-waarde. Waarde 0 is vergelijkbaar met een ruimte waar het erg galmt. Waarde 1 is het beste: deze waarde kun je vergelijken met een open raam waar al het geluid in verdwijnt.

Het verschil tussen AcousticPro® basic en AcousticPro® premium

De akoestische panelen zijn gemaakt van een combinatie van materialen die helpen geluid te absorberen. Het basic paneel heeft een α-waarde van 0,65, wat betekent dat 65% van het geluid wordt geabsorbeerd. Het premium paneel heeft een α-waarde van 0,9. Het premium paneel bevat namelijk nog een extra laag akoestisch materiaal. Bovendien is het frame van het premium paneel steviger en dikker, wat voor nog meer geluidsabsorptie zorgt. Het premium paneel is effectiever in het reduceren van geluidsniveaus in een ruimte. In de tabel hieronder zie je de absorptiewaarde per geluidsfrequentie: hoe hoger de lijn, hoe beter AcousticPro® akoestische panelen deze frequentie absorbeert.

Akoestische panelen van gerecyclede spijkerbroeken

Bij de akoestische panelen is de geprinte stof verlijmd met het akoestisch materiaal. Dit akoestische materiaal bestaat voor 90% uit de katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken! Door deze lange vezels worden geluidsgolven extra goed geabsorbeerd. 

Bedrukte akoestische panelen voor een stijlvolle akoestiek in elke ruimte

De akoestiek in een winkel- of kantooromgeving kan een grote invloed hebben op het (verkoop)succes. Gasten bezoeken ook graag een restaurant, museum of theater dat is ingericht met akoestische panelen. Als vuistregel zeggen wij dat je minstens 20% van het vloeroppervlak aan kunt houden voordat je een verschil hoort. Akoestische panelen helpen het geluidsniveau te verminderen en de geluidskwaliteit te verbeteren. Ze zijn een ideale manier om een aangenamere en meer uitnodigende omgeving te creëren voor zowel klanten als werknemers. Als je op zoek bent naar een manier om de akoestiek in uw bedrijf te verbeteren, kunnen akoestische panelen de perfecte oplossing zijn.

Daarnaast worden de akoestische panelen bedrukt met een eigen print. Kies voor een foto, een beeld in de huisstijl of een print. Bekijk de voorbeelden voor inspiratie of neem contact met ons op om eens te sparren over een mooie serie akoestische panelen.

Akoestische panelen zijn een effectieve manier om de geluidskwaliteit in een ruimte te verbeteren. Door overtollig geluid te absorberen, kunnen ze helpen gesprekken en presentaties duidelijker en verstaanbaarder te maken. En als je een optimaal verschil wilt horen, moeten akoestische panelen ongeveer 30% van uw vloeroppervlak beslaan. Bekijk de tabel hieronder voor enkele voorbeelden. Wil je precies weten wat dit voor jouw ruimte betekent? Laat dan een geluidsmeting doen.

Monteren van de akoestische panelen

Het frame van het akoestische paneel is gemaakt van geanodiseerd aluminium. Door het anodiseren heeft het frame een slijtvaste laag en gaat het lang mee. Het frame is verkrijgbaar in wit of zwart. Je ontvangt een complete set, die je niet zelf in elkaar hoeft te zetten. Je kunt dus direct beginnen met ophangen. 

Specificaties

Printtechniek Sublimatie
Minimaal formaat 20 x 20 cm
Maximaal formaat 230 x 160 cm
Materiaal frame Basic: Zwart of wit aluminium 
Premium: Zwart of wit aluminium
Dikte frame Basic: 3 cm 
Premium: 4,2 cm
Plaatmateriaal Hardboard geperforeerd
Dikte plaat 3,2 mm
Akoestisch materiaal 100% recyclebaar polyester toplaag met een backing van gerecyclede spijkerbroeken
Akoestische waarden (AW) Basic: 0,65 
Premium: 0,9
Binnen/buiten: Binnen
Extra Bij het premium paneel is het materiaal op de achterzijde voorzien van spijkerbroeken materiaal zonder print.