Alle categoriëen

Informatie

Moment a.u.b. Message

Productomschrijving Plexiglas

Plexiglas, ook wel bekend als acrylaat, polymethylmethacrylaat of perspex, is lichter, sterker en duurzamer dan standaard dubbel glas. Het materiaal heeft een luxe en chique uitstraling en wordt voorzien van UV-prints.

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Het materiaal is veelzijdig en kan op maat worden gesneden of in bijna elke vorm worden gefreest. De print wordt direct geprint op de achterzijde van het plexiglas. Dit zorgt voor extra bescherming. Tevens is het materiaal geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het plexiglas is verkrijgbaar in verschillende uitstralingen. Zo stel je zelf gemakkelijk jouw product samen.

Tip: Bij gebruik van ophangplaten adviseren wij bij een formaat boven de 80 cm om 2 ophangplaten te gebruiken. 

Kies je voor opaal of helder?

Je kent waarschijnlijk al de heldere variant van plexiglas. Deze variant wordt veel toegepast als paneel of als een contourgesneden wanddecoratie. De opaal versie van plexiglas heeft een heel andere uitstraling. Het materiaal is melkwit en hierdoor is het licht dat erachter schijnt mooi diffuus. Dus zeer geschikt voor het gebruik in lichtbakken.

Wat is blockout folie?

Op de achterzijde van het plexiglas kun je een blockout folie laten toevoegen. Dit komt overeen met het printen van 200% wit. Echter is de folie een extra bescherming van je plexiglas en je bedrukking.

Voor elke toepassing de juiste dikte

Je hebt keuze uit verschillende diktes. Namelijk: 3, 5 of 10 mm. Bekijk de specificaties voor meer informatie over het materiaal en het gewicht per m2. Let erop dat het materiaal en de print krasgevoelig zijn. Door op de achterzijde te printen is er minder kans op beschadiging. Echter wordt er in het acrylaat gefreest en kan dit kleine beschadigingen geven. 

Plexiglas monteren

Bij het kiezen van de accesoires bij het plexiglas heb je keuze uit verschillende opties. Je hebt keuze uit afstandhouders en zijgriphouders. Hiermee monteer je je plexiglasplaat met meerdere punten aan de muur. Plaats de afstandhouders maximaal om de 80cm. Een andere oplossing is het gebruik van Tesa powerstrips of een (blinde) ophangplaat. Plaats ook de ophangplaatjes maximaal om de 80cm. Ophangplaten zijn alleen geschikt voor heldere of opale plexiglasvarianten; ze zijn niet geschikt voor plexiglas met blockout.  

Houdt rekening met de krasgevoeligheid van het plexiglas. Monteer met zorg het plexiglas aan jouw muur. Tevens heeft plexiglas een relatief hoog uitzettingscoëfficiënt. Dit betekent dat bij wisselende temperaturen het Plexiglas gaat werken. Dit kan een paar millimeter zijn per meter. Houd bij het monteren van Plexiglas hier dan ook rekening mee door je boorgaten iets ruimer te maken. Zo heeft je paneel meer ruimte om uit te zetten en voorkom je dat het Plexiglas bol gaat staan.